Training Gedeelde Besluitvorming bij niet-aangeboren hersenletsel - PPN

Het klinkt zo vanzelfsprekend om je cliënt zelf keuzes te laten maken en verantwoordelijk te maken voor eigen actieplannen. Zelfmanagement is iets wat we steeds vaker horen. Maar hoe doe je dit bij een cliënt met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een cliënt voor wie het lastiger is waarden te verwoorden en informatie over keuze-opties en de consequenties ervan te begrijpen en te overzien. 

De 1-daagse cursus Gedeelde besluitvorming gaat over een doorlopende samenwerking met je cliënt. Je ondersteunt je cliënt om die keuzes te maken die bij hem of haar passen. Vind jij het lastig om je cliënt, die nu de zorg heeft, te activeren en samen tot heldere doelstellingen te komen? Dan is deze training iets voor jou.

Alle beroepsgroepen die vallen onder PPN kunnen zich inschrijven voor deze training EN/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVNWaarom deze cursus

 • gedeelde besluitvorming maakt de cliënt bewust van de keuze-opties die er zijn en stimuleert tot het onderzoeken van zijn waarden en voorkeuren. 
 • gedeelde besluitvorming mogelijk is bij cliënten met NAH als er voldoende wordt ingespeeld op de beperkingen die de cliënt ervaart.
 • uit onderzoek blijkt dat gedeelde besluitvorming vaak leidt tot een meer tevreden cliënt wat betreft de keuzes die hij gemaakt heeft en de samenwerking met de professional. 
 • uit onderzoek blijkt dat gedeelde besluitvorming nog weinig wordt toegepast. 

Programma

1 dag: 13:00 - 18:00


Bekijk volledige programma


Locatie: Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht

Praktisch

- €149,- voor leden

- €179,- voor niet-leden

- Inclusief catering en uitrijkaart P+R Papendorp

- 6 accreditatiepunten

- Bewijs van deelname

Schrijf je hieronder in

Schrijf je hieronder in

Leerdoelen

 • een gesprek voeren aan de hand van de 3 stappen van gedeelde besluitvorming (choice talk, option talk en decision talk)
 • je leert wat je binnen de deze 3 stappen precies met een NAH cliënt en z’n  omgeving doet om gedeelde besluitvorming mogelijk te maken
 • concrete vraagstellingen kunnen toepassen met behulp van bestaande zakkaartjes
 • tools gebruiken zoals een keuzehulp, keuzekaart, voor-en nadelenmatrix enzovoort

Quotes

 • Cliënt: "Er werd mee gedacht in plaats van voor mij gedacht."
 • Cliënt: "Uiteindelijk koos ik voor een andere optie dan ik vooraf had gedacht, simpelweg doordat alle plussen & minnen op een rijtje werden gezet."
 • Professional: "Door de cursus werd ik me ervan bewust dat ik mijn cliënten vaak mild manipuleerde richting de keuze die mij de beste leek."

Cursusvoorwaarden

Zie cursusvoorwaarden

Docenten


Barbara Oosterhof


Zij is werkzaam als ergotherapeut in revalidatiecentrum Heliomare waar zij klinisch en poliklinisch cliënten met NAH behandeld en waar zij ambassadeur is van gedeelde besluitvorming. Barbara: ik haal veel energie uit de gesprekken met mijn cliënten. Ik vind het een uitdaging om duidelijk te krijgen wat mijn cliënt waardevol vindt en om hem/haar te helpen meer grip te krijgen op zijn/haar leven met alle keuzes die daarbij horen.


Docenten


Barbara OosterhofZij is werkzaam als ergotherapeut in revalidatiecentrum Heliomare waar zij klinisch en poliklinisch cliënten met NAH behandeld en waar zij ambassadeur is van gedeelde besluitvorming. Barbara: ik haal veel energie uit de gesprekken met mijn cliënten. Ik vind het een uitdaging om duidelijk te krijgen wat mijn cliënt waardevol vindt en om hem/haar te helpen meer grip te krijgen op zijn/haar leven met alle keuzes die daarbij horen.Contact

Ergotherapie Nederland
Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht

E-mail
en@ergotherapie.nl

Telefoonnummer
030 2628356

Telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag,
tussen 8.30 en 17.00 uur.

Ergotherapie Nederland


Scholing
Dit is Ergotherapie
Ergotherapeut zoeken Kennisplatform
Over Ergotherapie Nederland
Congressen en bijeenkomsten


Contact


Ergotherapie Nederland
Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht


E-mail
en@ergotherapie.nl

Telefoonnummer
030 2628356

Telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag,
tussen 8.30 en 17.00 uur.Disclaimer | Privacy statement