In samenwerking met Ergo Learning biedt de ErgoAcademie de ‘E-learning ‘Oogaandoeningen bij ouderen en ergotherapie’ aan.
Oogproblemen komen regelmatig voor bij ouderen. In de praktijk kom je deze doelgroep als ergotherapeut regelmatig tegen, in de eerste lijn, en in verpleeg- of ziekenhuizen. Bovendien is het een groep die steeds groter wordt. Een ergotherapeut heeft vooral een signalerende functie in het observeren van de gevolgen van oogaandoeningen. In samenwerking met expertisecentra Bartiméus, de Koninklijke Visio en met de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden we deze E-learning.
Er bestaat nog geen eenduidige werkwijze voor de analyse van (statische) houdingen als staan, zitten en liggen. Ook bestaat er nog geen model dat een relatie legt met omgevingsfactoren en persoonlijke factoren. Dat is jammer. Want wat zijn dan realistische doelen? En hoe maak je inzichtelijk dat je advies en je aanpak werkt? Het analysemodel voor houdingen DAM-h© van Frank Kerkhof reikt een systematisch en effectieve werkwijze aan.
ProgrammaExcepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia. Excepteur sint occaecat cupidatat non Praktisch- €189,- ex. btw - Erkend door de ADAP - Certificaat bij slagen - Gemiddelde waardering: 8,0 - 8 accredatiepunten |
Na deze E-learning beschik je over deze basiskennis met betrekking tot oogaandoeningen bij ouderen:
. Je kunt de anatomie en fysiologie van het oog benoemen
. Je hebt basiskennis van de meest voorkomende oogaandoeningen
. Je herkent signalen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een oogaandoening
. Je kunt interventies die je als ergotherapeut bij deze doelgroep kan inzetten benoemen
. Je kunt de impact van een oogaandoening op de participatie en het psychosociaal functioneren benoemen
. Je weet naar welke organisaties cliënten met oogaandoeningen doorverwezen kunnen worden
. Je kunt een ergotherapeutisch model toepassen op een casus.
De cursusvoorwaarden kunt u hier downloaden.
Deze E-learning is ontwikkeld door Nilke Duinkerken en Martine Peek, allebei zijn zij ergotherapeut en socioloog. In 2018 zijn zij gestart met Ergo Learning naast hun eerstelijnspraktijk Ergo Dichtbij. Binnen Ergo Learning bieden zij online scholing aan voor ergotherapeuten. Deze E-learning is gemakkelijk overal, wanneer je maar wilt te volgen.
Zij vinden het belangrijk dat ze hun collega ergotherapeuten waardevolle, relevante informatie kunnen aanbieden die meteen van pas komt in de dagelijkse praktijk. Daarom hebben zij E-learnings samengesteld in samenwerking met experts, zoals het Kenniscentrum Korsakov, Koninklijke Visio, Bartimeus en de Hogeschool van Amsterdam.
Nilke Duinkerken
|
Martine Peek
|
OntwikkelaarsDeze E-learning is ontwikkeld door Nilke Duinkerken en Martine Peek, allebei zijn zij ergotherapeut en socioloog. In 2018 zijn zij gestart met Ergo Learning naast hun eerstelijnspraktijk Ergo Dichtbij. Binnen Ergo Learning bieden zij online scholing aan voor ergotherapeuten. Deze E-learning is gemakkelijk overal, wanneer je maar wilt te volgen. Zij vinden het belangrijk dat ze hun collega ergotherapeuten waardevolle, relevante informatie kunnen aanbieden die meteen van pas komt in de dagelijkse praktijk. Daarom hebben zij E-learnings samengesteld in samenwerking met experts, zoals het Kenniscentrum Korsakov, Koninklijke Visio, Bartimeus en de Hogeschool van Amsterdam. Nilke DuinkerkenNilke Duinkerken is ergotherapeut en heeft daarnaast een studie Sociologie (richting Maatschappelijke vraagstukken en Beleid) afgerond. Ze heeft expertise opgedaan in de ouderenzorg in het werken met cliënten met Multi problematiek. Op dit moment is ze werkzaam als eerstelijnstherapeut, richt ze zich op community-based werken en doceert ze aan verschillende opleidingen. Martine PeekMartine Peek is ergo- en handtherapeut en heeft daarnaast een studie Sociologie (richting Verzorging en Beleid) afgerond. Martine heeft expertise opgedaan in de ouderenzorg in het werken met cliënten met Multi problematiek. Op dit moment is ze werkzaam als eerstelijnstherapeut, richt ze zich op community-based werken en handproblematiek. |
Contact
Ergotherapie Nederland
Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht
E-mail
en@ergotherapie.nl
Telefoonnummer
030 2628356
Telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag,
tussen 8.30 en 17.00 uur.
Ergotherapie Nederland Scholing Contact Ergotherapie Nederland E-mail |