Werk zal in de revalidatie van COVID-19 een belangrijk onderdeel gaan worden. Een grote groep cliënten die COVID-19 heeft doorgemaakt is jonger dan 65 jaar. Soms zal pas later in het revalidatietraject zicht zijn op de mogelijkheden en beperkingen om werk te kunnen hervatten. Er wordt echter geadviseerd om vroegtijdig aandacht voor arbeid te hebben in de behandeling door inzicht bieden in eigen mogelijkheden in de context van werk, wetgeving en instanties. Versterken van zelfmanagement staat centraal in het opbouwen van belastbaarheid in werk en het waar nodig aanpassen van omstandigheden in de werksituatie.
In deze interactieve webinar beantwoorden Nanette Nab en Ellen Weustink vragen van ergotherapeuten over werkhervatting van mensen na klachten door COVID-19.
In de praktijk blijkt werkhervatting soms weerbarstiger dan gedacht. En de wet- en regelgeving toch net wat complexer. In deze webinar worden vooraf ingediende vragen van deelnemers beantwoord zodat ergotherapeuten na afloop weten hoe ze hun cliënt nog beter kunnen begeleiden bij terugkeer op de arbeidsmarkt.
ProgrammaTijd: 15:00- 17:00 uur
Praktisch- €50,- leden - -2 accreditatiepunten - Bewijs van deelname |
| Astrid van Leest Een jaar na mijn diplomering als ergotherapeut in 2008 werd ik de collega van Edith Brocken bij het multidisciplinaire centrum/arbodienst. Hier specialiseerde ik mij met name in het werken met mensen met SOLK. De link met arbeid was daarbij altijd aanwezig. Begin 2016 maakt ik de overstap naar Ergo & Arbeid zodat ik mij volledig kon richten op het hervatten van arbeid. Astrid heeft een passie voor coachen. Recent behaalde zij haar NLP Master Practitioner. |
| |
Edith Brocken
Ik ben Edith Brocken-van der Werf en ik ben ergotherapeut sinds 1987. Na een kleine 20 jaar in verschillende werkvelden gewerkt te hebben maakte ik in 2006 een bewuste keuze voor het werkveld ‘arbeid’. Acht jaar lang werkte ik bij een multidisciplinair centrum dat gekoppeld was aan een arbodienst. Hier deed ik veel kennis op over arbodienstverlening en wetgeving en legde de basis voor wat later de methode Weer aan het Werk geworden is. In 2014 maakte ik de overstap naar een eigen bedrijf: Ergo & Arbeid: Een praktijk voor ergotherapie en re-integratie. Hiermee heb ik een droom vervuld en van mijn passie mijn werk gemaakt. Het is mijn passie om cliënten te begeleiden naar een betere kwaliteit van leven en terugkeer in werk (eigen werk, dan wel een andere passende functie). Inmiddels zijn we met 3 ergotherapeuten en hebben praktijken in Den Haag en Zoetermeer waar we Enkelvoudige Extramurale Ergotherapie (gericht op arbeidsgerelateerde vragen), re-integratietrajecten, (job)coaching en werkplekonderzoek aanbieden. In de periode 2015-2019 heb ik de methode Weer aan het Werk verder uitgewerkt en overdraagbaar gemaakt voor andere ergotherapeuten. Sinds januari 2020 geef ik de training Weer aan het Werk bij de ErgoAcademie. |
Een jaar na mijn diplomering als ergotherapeut in 2008 werd ik de collega van Edith Brocken bij het multidisciplinaire centrum/arbodienst. Hier specialiseerde ik mij met name
in het werken met mensen met SOLK. De link met arbeid was daarbij altijd aanwezig. Begin 2016 maakt ik de overstap naar Ergo & Arbeid zodat ik mij volledig kon richten op het hervatten van arbeid. Astrid heeft een passie voor coachen. Recent behaalde zij haar NLP Master Practitioner.
Ik ben Edith Brocken-van der Werf en ik ben ergotherapeut sinds 1987.
Na een kleine 20 jaar in verschillende werkvelden gewerkt te hebben maakte ik in
2006 een bewuste keuze voor het werkveld ‘arbeid’.
Acht jaar lang werkte ik bij een multidisciplinair centrum dat gekoppeld was aan een arbodienst. Hier deed ik veel kennis op over arbodienstverlening en wetgeving en legde de basis voor wat later de methode Weer aan het Werk geworden is.
In 2014 maakte ik de overstap naar een eigen bedrijf: Ergo & Arbeid: Een praktijk voor ergotherapie en re-integratie.
Hiermee heb ik een droom vervuld en van mijn passie mijn werk gemaakt.
Het is mijn passie om cliënten te begeleiden naar een betere kwaliteit van leven en terugkeer in werk (eigen werk, dan wel een andere passende functie).
Inmiddels zijn we met 3 ergotherapeuten en hebben praktijken in Den Haag en Zoetermeer waar we Enkelvoudige Extramurale Ergotherapie (gericht op arbeidsgerelateerde vragen), re-integratietrajecten, (job)coaching en werkplekonderzoek aanbieden.
In de periode 2015-2019 heb ik de methode Weer aan het Werk verder uitgewerkt en overdraagbaar gemaakt voor andere ergotherapeuten. Sinds januari 2020 geef ik de training Weer aan het Werk bij de ErgoAcademie.
Contact
Ergotherapie Nederland
Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht
E-mail
en@ergotherapie.nl
Telefoonnummer
030 2628356
Telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag,
tussen 8.30 en 17.00 uur.
Ergotherapie Nederland
Scholing
Contact
Ergotherapie Nederland
E-mail
|