Vind jij dat SLAAP nog te weinig aandacht krijgt in jouw zorgverlening? Zou je hier meer aandacht aan willen besteden, maar weet je nog niet precies hoe? Dan is de scholing SlaapSlim iets voor jou!
Deze praktische, 2-daagse scholing stelt je in staat een slaapprobleem te herkennen, een slaappatroon van een cliënt in kaart te brengen en een plan op te stellen en uit te voeren om de slaap te verbeteren. De focus ligt op de praktische toepasbaarheid met een gedegen onderbouwing vanuit wetenschappelijke studies. De scholing bestaat grofweg uit een theoretisch en praktisch deel. Dag 1 staat de theorie van slaap en slapeloosheid centraal, daarnaast wordt er gestart met een vertaalslag te maken naar de praktijk. Dag 2 komen de behandelmethoden aanbod en gaan we verder met het leren toepassen van het geleerde in de praktijk door onder andere een ingeleverde casus te bespreken.
Slaap is onlosmakelijk verbonden met behandeluitkomsten en de te ervaren mate van gezondheid en kwaliteit van leven van een cliënt. Slaap(verstoring) krijgt steeds meer aandacht in de begeleiding van cliënten, zowel in de eerste- als tweedelijnszorg. Een gedragsmatige aanpak van slaapproblemen is effectief gebleken. Deze scholing stelt je in staat om deze gedragsmatige interventie volgens de principes van EBP (evidence based practice) toe te passen bij cliënten. Hierdoor draag je als ergotherapeut bij aan het herstelproces van een cliënt, de te ervaren gezondheid en kwaliteit van leven en/of het kunnen leven met een chronische aandoening.
Programma2 dagen van 10:00 - 16:00 uur (Inloop 9:30 uur)
Praktisch
|
Als ergotherapeut heb je/kun je na de cursus:
Het niveau van deze cursus is post-hbo.
Je hebt de opleiding Ergotherapie afgerond.
De studiebelasting bestaat uit 20 uur, waarvan 12 contacturen. De zelfstudieopdrachten bestaan onder meer uit het vooraf invullen van opdrachten en het lezen van achtergrondinformatie. Ook ga je aan de slag met je eigen casus vanuit de praktijk.
| Sarah DankersSarah Dankers (Msc) is psychosomatisch oefentherapeut Mensendieck, gezondheidswetenschapper en mede-oprichter van FemmeVital. Zij was werkzaam als docent bij de opleiding Oefentherapie (Hogeschool van Amsterdam) en was als onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit. Hier deed zij onderzoek naar het effect van psychosomatische oefen-/fysiotherapie bij langdurig bestaande lichamelijke klachten. | |
| Manon WentinkManon Wentink is oefentherapeut en gepromoveerd gezondheidswetenschapper. Zij is mede-oprichter van Slaapslim en van FemmeVital. Zij was als docentonderzoeker verbonden aan de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam. In 2019 heeft zij haar promotieonderzoek, gericht op de revalidatie na een CVA, afgerond bij het Leids Universitair Medisch Centrum. |
Sarah Dankers (Msc) is psychosomatisch oefentherapeut Mensendieck, gezondheidswetenschapper en mede-oprichter van FemmeVital. Zij was werkzaam als docent bij de opleiding Oefentherapie (Hogeschool van Amsterdam) en was als onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit. Hier deed zij onderzoek naar het effect van psychosomatische oefen-/fysiotherapie bij langdurig bestaande lichamelijke klachten.
Manon Wentink is oefentherapeut en gepromoveerd gezondheidswetenschapper. Zij is mede-oprichter van Slaapslim en van FemmeVital. Zij was als docentonderzoeker verbonden aan de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam. In 2019 heeft zij haar promotieonderzoek, gericht op de revalidatie na een CVA, afgerond bij het Leids Universitair Medisch Centrum.
Contact
Ergotherapie Nederland
Orteliuslaan 750
3528 BB Utrecht
E-mail
en@ergotherapie.nl
Telefoonnummer
030 2628356
Telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag,
tussen 8.30 en 17.00 uur.
Ergotherapie Nederland
Scholing
Contact
Ergotherapie Nederland
E-mail
|